marți, 18 mai 2010

Invitaţie de la Proiectul Avdhela



Proiectul Avdhela - Biblioteca Culturii Aromâne, vă invită duminică, 23 mai, la standul cu poveşti organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Aromânilor, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Vă aşteaptă :

- O expoziţie de obiecte şi imagini cu o poveste în spate: va vom relata istoria obiectelor de la stand - cui a aparţinut de-a lungul timpului, ce folosinţă a avut etc.
- Un "colţ al cititorului" - o bibliotecă în miniatură în care vă vom îndemna să răsfoiţi cărţile din raft
- Cărticele cu basme aromâneşti, precum şi cu poveşti ale unor cuvinte, expresii aromaneşti şi tradiţii.

Începând cu ora 15.00, vom lectura public basme în aromână. Unul dintre acestea va fi basmul „Dafna”, din lucrarea „Literatura poporană a aromânilor”, de Pericle Papahagi.

De asemenea, invităm vizitatorii să participe la atelierul nostru de compus poveşti în aromână. Împreuna vom alcătui oral o poveste, în care fiecare va continua cu inspiraţia de moment partea celui care îl precede. Povestea va fi apoi scrisă şi publicată pe blogul nostru.

La standul Avdhela, va funcţiona în permanenţă un laptop conectat la site-ul proiectului: www.proiectavdhela.ro , care va fi prezentat de către unul din voluntarii noştrii. Îi asteptam pe cei interesaţi pentru a le depana povestea proiectului Avdhela, a misiunii si activitatilor noastret, în care oricine interesat de prezervarea culturii aromâne se poate alătura. Şi de aici începe altă poveste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu