vineri, 6 octombrie 2017

Sâmbătă, 6. octombrie 2017, de la ora 11.30 se lansează „Cartea cuvintelor dispărute”

Editura Frontiera lansează în cadrul Bookerini - Târg de carte pentru copii o carte specială, scrisă și ilustrată în România: „Cartea cuvintelor dispărute”, semnată de Mircea Stanciu, autor român la debut, și ilustrată de Maria Brudașcă, bine cunoscută ilustratoare și artist vizual. 

 Alcătuită ca o colecție de douăsprezece cuvinte propuse copiilor spre salvare (făgăduință, a cotrobăi, a astâmpăra, snoavă, gogoman, menire, tâlc, a făuri, tihnă, cutezător, nărav și tămăduire), cartea îi invită pe copii să folosească limbajul în mod creativ și conștient. Fiecare cuvânt este însoțit de un text meditativ, care propune diverse piste de sens, dar și de o ilustrație asemănătoare anluminurilor medievale, în care fiecare literă are o poveste și toate literele cuvântului la un loc sunt tot atâtea puncte de pornire spre povești și discuții cu copiii. 

 La lansare vor fi prezenți autorul Mircea Stanciu și ilustratoarea Maria Brudasca, iar copiii vor putea să deseneze propriile litere și cuvinte, sub inspirația cărții. Participarea la atelierul de desen este în limita a 10 locuri, cu înscriere prealabilă pe adresa office@editurafrontiera.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu