luni, 8 noiembrie 2010

Noi mărturii din cartea "Sfântul Nectarie - Minuni în România"



„Minunat este Dumnezeu
întru sfinţii Lui”

Sfinţii sunt prietenii lui Dumnezeu şi mijlocitorii mântuirii noastre înaintea Preasfintei Treimi. Orice rugăciune a noastră şi orice lacrimă ieşită dintr-un suflet deznădăjduit sunt ascultate de Dumnezeu şi de sfinţii Lui. De multe ori nu primim răspunsul rugăciunilor noastre imediat, dar dacă stăruim şi avem credinţă, Dumnezeu ne împlineşte cererile cu iubire de oameni, dacă ne sunt de folos şi spre mântuirea sufletului nostru.
Am cunoscut puterea rugăciunilor Sfântului Nectarie. Am văzut vindecări miraculoase prin ajutorul sfântului; am văzut tămăduiri sufleteşti ale oamenilor deznădăjduiţi, care au cerut ajutorul lui, dar totodată eu însumi am fost subiectul unei asemenea minuni.
Aveam de mai multă vreme o problemă dermatologică la piciorul stâng care, cu timpul, se acutiza şi se întindea pe întreg piciorul. Am încercat diferite medicamente, dar fără niciun rezultat pozitiv. În timp, durerea creştea şi se formase o crustă dureroasă pe talpa piciorului, încât aproape nu mai puteam merge. Într-o zi, mergând la Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, am luat o sticluţă cu mine şi după terminarea slujbei am umplut-o cu ulei din candela care străjuieşte moaştele Sfântului. Am mers la chilie si m-am uns pe locul dureros, după care am făcut Acatistul Sfântului Nectarie, pe care l-am rugat să mă ajute.
A doua zi, când m-am trezit şi am călcat pe pământ, mi-am dat seama că durerea dispăruse şi am cercetat locul care acum era curat, fără urmă de rană sau vreun semn că fusese o problemă de ordin medical.
Atunci am conştientizat că Sfântul Nectarie, marele făcător de minuni, făcuse şi cu mine o minune. Impresionat, şi în acelaşi timp recunoscător, am mers în biserică, mulţumindu-i sfântului pentru ajutorul acordat şi rugându-l să mă ocrotească în continuare.

(Protosinghel Ipolit Lazăr, Mănăstirea Radu Vodă)


Sfântul Nectarie ne-a salvat,
pe mine şi pe copilul meu!

Mă numesc Mija Constantin şi sunt preot în comuna Crucea, judeţul Constanţa. Ceea ce urmează să citiţi este povestea naşterii fiului nostru Nectarie-Emanuel care are acum 8 luni. Am promis Sfântului Nectarie că vom spune această poveste tuturor celor care sunt deznădăjduiţi şi care nu mai au puterea să creadă în ajutorul lui Dumnezeu şi al sfinţilor. Soţia mea, presbitera Mihaela, este cea care a scris povestea.
„Trebuia să-mi vină sorocul să nasc în perioada 3-6 iunie 2008, dar am hotărât împreună cu doamna doctor Belcin Anca de la Spitalul Municipal Medgidia, judeţul Constanţa, să nasc (să-mi facă operaţia de cezariană - a treia) pe 22 mai. Cu toate acestea, băieţelul meu s-a hotărât să vină pe lume mai devreme cu 9 zile.
În seara zilei de 11 mai, după o duminică liniştită, deodată a început să-mi crească tensiunea (cu toate că nu am avut niciodată probleme cu tensiunea). Eram în săptămâna a 37-a de sarcină. Norocul meu a fost că în casă aveam un tensiometru, iar când soţul meu mi-a luat tensiunea, o aveam 15 cu 10, şi aşa am hotărât să mergem la spital. Ajunşi acolo la 4.30 dimineaţa, tensiunea mea era 16.
Mi-au fost administrate medicamente, pentru a-mi scădea tensiunea (tensiunea când îmi scădea la 13 cu 8, când îmi creştea la 17-18), însă medicul văzând că organismul meu nu răspunde medicamentelor respective, a hotărât ca marţi, 13 mai - tensiunea era 20, să-mi facă operaţia de cezariană. Totul a fost o minune. Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine şi pe copilul meu! Toată sarcina eu şi soţul meu am citit acatistul Sfântului Nectarie şi ne-am rugat la Maica Domnului.
De ce Sfântul Nectarie a făcut o minune? Pentru că primii doi copii mi-au murit la naştere fără să aibă nimic. Primul a avut 4 kg, iar al doilea 3,5 kg. Amândoi erau băieţi, iar doctorul mi-a spus că îl depăşeşte situaţia. Este cel mai bun doctor din Constanţa. Cel puţin la al doilea m-a trimis acasă cu tensiunea 15, să stau liniştită că a doua zi nasc. A doua zi mi-a murit copilul. Cel mai tare m-a durut că nu au fost botezaţi. Dar Dumnezeu m-a întărit şi am încercat şi a treia oară, şi am reuşit. Am reuşit să nasc un băieţel de 3,3 kg. O minune de băieţel, pe care îl cheamă Nectarie, ca pe sfântul lui ocrotitor. Sfântul Nectarie m-a ajutat pentru că era să mor, deoarece prin uterul meu se vedea părul bebeluşului. Vă scriu toate acestea, pentru că aşa i-am promis sfântului, ca toate mamele care suferă că nu au copii să nu deznădăjduiască.
Să se roage la Sfântul Nectarie şi sigur le va ajuta.”

(Părintele Constantin şi Presbitera Mihaela Mija - judeţul Constanţa)


„El e protectorul tău...”

Doamne, ajută! Auzisem de Sfântul Nectarie de la o prietenă de-a mea, învăţătoare, dar fără să fiu curioasă să citesc viaţa si minunile sale. Nu mă gândeam că într-o zi voi putea eu însămi să-l mărturisesc.
Aş vrea să menţionez două întâmplări premergătoare minunii săvârşite de Dumnezeu şi sfinţii lui. Anul acesta soţul meu avea de făcut o inspecţie de grad şi, în zona respectivă, era localizată Mănăstirea Berinţa. Am insistat să ne ducă şi, împreună cu fetele mele – Elisa şi Anastasia – şi o doamnă de la bisericuţa la care mergem, am urcat dealul spre mănăstire. Era frig, zăpadă, aşa că ne-am dus în biserică. Văzându-ne, o maică a insistat să mergem la casa monahală, gândindu-se probabil la fete. Noi am rămas şi am citit acatiste, am cântat cântări bisericeşti, iar apoi am răspuns invitaţiei. La un moment dat, Elisa a venit la mine cu o icoană. Mirată, am întrebat-o de unde o are. Mi-a zis, arătând spre un bărbat, că i-a dăruit-o. Era un frate ce ajuta pe la sfânta mănăstire. Discuţia a decurs astfel, din ce-şi mai aminteşte fata:
– Când te-ai născut?
– Pe 9 noiembrie.
– De Sfântul Nectarie. El e protectorul tău, să-ţi aduc o icoană să-l vezi. Ţi-o dăruiesc.
Fetiţa a venit la mine încântată. M-am bucurat şi eu şi m-am simţit ruşinată că n-am fost curioasă să aflu ce sfinţi s-au născut pe 9 noiembrie. Aş face o paranteză. La naşterea fetiţei, care a fost foarte grea, doctorul m-a abandonat spunându-mi că mor alături de pruncul ce-l voi naşte. În acel moment m-am rugat şi Maicii Domnului, gândindu-mă că mor. Doctorul a plecat, am rămas cu moaşele şi, dintr-odată, am văzut o femeie cu un acoperământ mov-albastru care era deasupra mea, învăluindu-mă. După un timp, parcă m-am trezit auzind: Este fetiţă. Atunci am realizat că a fost o minune. L-am întrebat pe doctor ce s-a întâmplat cu mine, mi-am pierdut cunoştinţa... Am văzut că nu reacţionează şi mi-am zis că este o minune. M-a ajutat Maica Domnului, văzând în ce situaţie eram.
Am mai povestit şi altora minunea, dar cred că... ei considerau că fabulez. Revenind, sigur Maica Domnului a vrut ca Elisa să-şi cunoască şi sfântul protector, pe Sfântul Nectarie, la Mănăstirea Berinţa. A doua întâmplare a făcut să ajungem chiar la moaştele sale. Auzisem de la un monah că merge la Mănăstirea Ruoaia, Lăpuşu Românesc, şi mă gândeam că eu n-am fost pe acolo. Aşa că i-am spus soţului că aş vrea să facem un pelerinaj. Într-o duminică, soţul şi-a manifestat disponibilitatea de a mă duce la această mănăstire, dar era cam ora nouă şi am zis că după Liturghie, căci e de mers cam două ore din Baia Mare şi nu e bine să circulăm în timpul Sfintei Liturghii. După terminarea slujbei la biserică am spus şi credincioasei care m-a însoţit la Mănăstirea Berinţa şi, după puţină vreme, am plecat. Pe drum, soţul meu a zărit maşina episcopului şi s-a gândit că vine de la Mănăstirea Rohia. Ajunşi pe drumul spre mănăstire, doamna a simţit ceva deosebit. Eu i-am zis că normal... e o mănăstire. Doamna îmi mărturisea că totuşi e ceva mai mult, e o sărbătoare. După ce am ajuns, am vorbit cu o maică, care ne-a spus că a fost acolo Preasfinţitul, fiind hramul mănăstirii. Am mers la închinat şi... la moaştele Sfântului Nectarie. Eram bucuroasă că fetiţa mea poate să se închine la protectorul ei.
Ei, şi acum vine minunea cea mai mare, vindecarea mea. Prin luna iunie-iulie (nu mai ştiu exact, fiindcă nu credeam că o să am ocazia să mărturisesc acest lucru), am simţit o sensibilitate sub braţ. La o palpare mai atentă am simţit chiar o durere, părerea mea era că e un nodul, fapt confirmat ulterior de medicul de familie. Acesta mi-a făcut un bilet de trimitere către un medic, fără însă să-mi spună specializarea acestuia. Aveam să aflu, după o zi, spre disperarea mea, vorbind cu o doamnă bolnavă de cancer, că doctorul la care mă trimisese era oncolog. Am mers la bisericuţa Sfântul Iosif Mărturisitorul, la Taina Sfântului Maslu şi pe drumul spre casă mi-am spus: Dumnezeu m-a creat, El poate să mă vindece. M-am hotărât să merg la mănăstiri înainte şi în special la moaştele Sfântului Nectarie, la Mănăstirea Ruoaia, şi apoi pe la medici.
Ziua următoare, într-o sâmbătă am plecat împreună cu familia mea. M-am închinat, am zis rugăciuni cu cuvintele mele simple, atât la moaştele sfântului cât şi la ceilalţi sfinţi ale căror moaşte se mai aflau aici. Apoi am plecat spre Mănăstirea Rohiiţa, unde am participat la miezonoptică şi la rugăciuni de dezlegare. Un părinte mi-a dat o sticluţă cu ulei de la mai multe sfinte masluri, cu care să mă ung în zona nodulului. Am dormit acolo, palpându-mă tot timpul, tristă mai ales că pe Anastasia o mai alăptam şi mă gândeam ce ar însemna pentru ea să nu mai aibă mamă. Cancerul era deasupra mea... nu puteam scăpa de acest gând. A doua zi, în timpul Liturghiei, cum invocam eu ajutorul Sfintei Treimi la icoana căreia m-am dus la începutul Liturghiei, împinsă parcă de cineva de la spate, am simţit o tăietură puternică, dezechilibrându-mă puţin. Mă temusem să nu fie de la inimă, din cauza supărării. După câteva secunde iarăşi mă atinsesem de acel loc şi... nodulul dispăruse. A fost o operaţie pe viu. Îmi venea să strig în gura mare. La predică, Părintele făcea pomenire de vindecarea slugii sutaşului şi mă gândisem, ce coincidenţă... Dumnezeu a făcut o mare minune cu mine.
Nu aş vrea să neglijez şi ajutorul celorlalţi sfinţi, al căror aport a fost semnificativ şi ale căror icoane le am în colţişorul de rugăciune; de asemenea, ajutorul monahilor adormiţi sau în viaţă, al căror nume l-am invocat. De atunci, aceşti sfinţi, monahi, sunt prietenii mei de nădejde. În semn de mulţumire am mers din nou la vreo două săptămâni pe acelaşi itinerar. În pelerinajul făcut acum, la început de august, prin Moldova am simţit, de asemenea, ajutorul sfinţilor în întâmplări deosebite, ceea ce m-a făcut să nu mă îndoiesc de grabnica apropiere de sufletul nostru. Nu m-am mai dus la medici, am fost scutită de investigaţii costisitoare, de stresul aferent şi de deznădejde. Mare eşti, Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale!

(Florina Bretan, Baia Mare)

„Sfântul mi s-a prezentat discret,
ca o invitaţie,
în momentul cel mai crunt al vieţii mele”

A vorbi despre Sfântul Nectarie este mai mult decât un privilegiu, este o binecuvântare. Poate cineva să spună bucuria gândului şi liniştea sufletului la purtarea sa de grijă, la buna sa povaţă şi la izvorul de tămăduiri pe care îl revarsă asupra sufletelor noastre?
El m-a scăpat de la moarte, atunci când eu nici măcar nu auzisem de el şi uitasem total de Biserica lui Hristos. Trăiam în adâncul păcatului, cunoscând, timp de zece ani, toate păcatele grele ale desfrânării şi preadesfrânării şi acceptând nebunia de a sta necununată cu un bărbat de altă naţionalitate şi religie.
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitaţie, în momentul cel mai crunt al vieţii mele, la puţin timp după ce aflasem verdictul doctorilor: că am în mine un virus provocator de cancer, iar genotipul său este unul dintre cele mai agresive (hpv 18), neexistând niciun tratament pentru a-l înlătura. Eram deja într-o fază precanceroasă, celulele fiind displazice. Virusul ăsta începuse deja să lucreze şi infecţia era într-o stare foarte gravă, fiind foarte posibil să degenereze în cancer. Atunci am cunoscut-o pe Oana, un medic român stabilit de foarte mulţi ani în Chicago. Venise să-şi viziteze nişte rude în România, şi, printr-o cunoştinţă comună, am întâlnit-o. M-a îndemnat să mă duc la Radu-Vodă, la moaştele Sfântului Nectarie, însă eu nu ştiam cine e şi nici că exista o asemenea mănăstire aşa aproape de mine.
Aşa a început drumul regăsirii mele, al speranţei şi al vieţii. Am păşit cu teamă în biserică şi m-am rugat la el cu nepricepere, dar din toată inima. Nu i-am cerut să mă vindece neapărat, ci să mă ajute cum crede el de cuviinţă. Am citit cu mare interes aproape toate cărţile despre viaţa şi minunile sale şi am rămas profund impresionată. ESTE, ÎNTR-ADEVĂR, UN MARE IUBITOR DE OAMENI ŞI UN GRABNIC AJUTĂTOR! Mă gândeam cum s-a milostivit el de mine să mă ajute fără ca eu să i-o cer, dându-mi de veste prin femeia aceea. Cât de bun, blând şi milostiv este Domnul! După mai bine de zece ani de rătăcire, iată, mă primea ca pe fiul cel risipitor, cu toată dragostea Sa!
La scurt timp după diagnosticare, am primit cadou din SUA, de la aceeaşi femeie care mi-l vestise pe sfânt, tratamentul care nu se găsea în Romania şi care pentru mine era foarte costisitor; tot sfântul m-a ajutat şi am găsit un duhovnic bun, iar în vara lui 2006, la nicio jumătate de an, am plecat în Grecia, de dragul de a-i vedea patria din Eghina şi de a-i săruta moaştele, fără niciun însoţitor, doar cu o prietenă. Tot drumul am simţit paza sa, iubirea şi bucuria cu care m-a înconjurat. Să nu credeţi că a fost o minune imediată şi spectaculoasă, acestea sunt dăunătoare uneori sufletelor celor care le cer, deşi pentru mine rămâne la fel de spectaculoasă ca şi învierea lui Lazăr.
De când am aflat diagnosticul, experimentele doctoriţei, căci, aşa cum am spus nu există tratament, nu au încetat (inclusiv intervenţii chirurgicale) timp de trei ani. Traumatizante psihic, nu atât fizic, cât umilitoare. Sfântul Nectarie a fost cel care m-a ajutat să le îndur, căci el mi-a deschis ochii către Hristos, dar a lucrat, simplu şi firesc, prin oameni. Evident că viaţa mea nu a mai fost aceeaşi.
Iniţial, simţeam în mine revolta, căci omul pe care eu îl iubeam mai mult decât demnitatea şi decât viaţa mea şi despre care niciodată nu-mi pusesem problema că poate să-mi facă vreun rău, a fost cel care mi-a dat virusul, la modul concret (căci boala a fost însuşi păcatul). Ulterior, am înţeles că şi el e bolnav la fel ca mine şi că nu avea habar că are această boală, aşa că am încercat să-l conving, pe cât mi-a stat mie în puteri să caute să se trateze şi să-şi schimbe viaţa.
Am trăit cu spaima morţii şi simţeam că iadul e sub picioarele mele oriunde mă aflam, pe stradă sau acasă. Mi-am privat toate speranţele de viitor, iubirea firească faţă de un alt bărbat cu care aş fi putut întemeia o familie, iar asta trebuie să recunosc că a fost o luptă îngrozitoare pe care doar Domnul m-a ajutat s-o duc.
Absolvisem o facultate şi aveam o meserie care presupunea o siguranţă şi o linişte relativă până la adânci bătrâneţi. Nu-mi mai găseam însă nicio satisfacţie spirituală în ea, aşa că am dorit din tot sufletul să-mi schimb profesia. M-am rugat şi am plâns la Maica Domnului şi la Sfântul Nectarie şi am fost sigură că mă vor ajuta, dar trebuia să am răbdare şi să fiu perseverentă în rugăciune. De-abia după un an, dorinţa mea s-a împlinit, acum lucrez chiar într-o instituţie a Bisericii. Între timp, am devenit studentă la teologie, din dorinţa de a cunoaşte şi înţelege binecuvântarea acestei credinţe care este ORTODOXIA şi Adevărul revelat de Hristos, cel puţin din studiul învăţăturii date prin Tradiţie şi Scriptură. A o cunoaşte însă cu adevărat presupune cu mult mai mult, a trăi în comuniunea Bisericii şi a consolida o viaţă liturgică autentică.
Vestea care m-a surprins, aducându-mi o imensă bucurie şi putere de viaţă, a fost rezultatul analizelor la fix trei ani de la primul diagnostic: VIRUSUL ESTE NEDETECTABIL!!! Doctoriţa nu a ştiut ce explicaţii să-mi dea: mi-a spus că fie e într-o cantitate foarte mică, fie s-a neutralizat, fie a fost eliminat, însă eu ştiu cine m-a ajutat: MAICA DOMNULUI şi SFÂNTUL NECTARIE! Lor m-am rugat mereu şi în paralel cu aplicaţiile-şoc presupuse de tratament, m-am uns cu mir din candela sfântului, ceea ce fac şi în prezent.
După un an de la acest minunat rezultat, am mai avut o intervenţie chirurgicală, deoarece îmi rămăsese de dinainte un mic polip endocervical, care mi-a fost acum extirpat. Anul acesta, în 2010, când am fost la ultimele analize, mi s-a spus că rana e vindecată, că nu au mai crescut niciun fel de formaţiuni, ba chiar până şi cicatricele au dispărut, cu excepţia uneia mici...
Ceea ce vreau să vă mărturisesc din toată inima este speranţa în mila Domnului faţă de cei mai mari păcătoşi. Nu cereţi neapărat vindecări miraculoase, căci trebuie să ne vindecăm mai întâi sufletul, iar boala este o terapie în acest sens, prin care se arată dreptatea (adică iubirea) lui Dumnezeu. Nu vedeţi că de cele mai multe ori în boală, în suferinţă, în grele încercări, ne ridicăm ochii spre Hristos? Suntem ingraţi, dar atunci inima noastră devine sensibilă în a primi iubirea dumnezeiască pe lângă care am trecut nepăsători.
Vindecarea presupune să te confrunţi însă cu multe şi grele ispite, căci după ce ai stat atât departe de Domnul, dând putere vrăjmaşului, sufletul e plin de răni şi slăbit.
Deci, aşteptaţi-vă la cele mai grele încercări, dar fiţi perseverenţi în rugăciune şi nu vă îndoiţi în credinţă. De multe ori nu putem pătrunde sensul încercării şi ne întrebăm: „De ce, Doamne?” sau cârtim. Dar răspunsul îl vom afla mai târziu, fie în viaţa aceasta, fie în Împărăţia Sa. Important e să nu ne îndoim de cuvântul Domnului care zice: După credinţa voastră, fie vouă! (Matei 9: 29). Să înţelegem viaţa optimist şi să o acceptăm aşa cum vine, mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru fiecare clipă şi încercând să ne facem împreună-lucrători cu El în lume prin iertare şi milă.

(Elisa-Roxana I.)

21 de comentarii:

  1. Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie si ii multumesc foarte mult!
    Pe langa faptul ca este grabnic vindecator de cancer, mai are si darul de a juta femeile sa nasca usor. Pe cand eram insarcinata si aveam o multime de temeri referitoare la nastere am citit un articol in Formula As, unde cine povestea cat de usor a nascut dupa ce s-a rugat Sfantului Necatrie si acitit acatistul sau vreme de 40 de zile.
    Mai apoi o alta persoana mi-a reconfirmat acest lucru. Asa ca m-am hotarat sa ii cer si eu ajutorul. Am citit acatistul sau vreme de 40 de zile si am fost la Manastirea Radu Voda din Bucuresti unde se afla o parte din Sfintele sale moaste.Acolo m-am rugat si am dat un acatist.
    Si m-a ajutat. Am nascut foarte foarte usor si fara probleme. Ii multumesc in fiecare zi pentru baietelul meu.
    Asa ca indrazniti si rugati-l sa va ajute.
    Doamne ajuta!
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept marturiile dumneavoastra detaliate pe adresa ciprianvoicila@gmail.com.
    V-am spus ca vom scoate si volumul 2 cu minunile Sfantului Nectarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. o, ce lucru minunat, sa apara si volumul doi!
    Marit e Dumnezeu intru sfintii Lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. La cele spuse mai sus despre Sfantul Nectarie as mai avea de adaugat urmatoarele:
    In ziua cand cea de-a doua persoana mi-a confirmat ca Sfantul Nectarie este ajutator pentru nasteri usoare tocmai aflasem ca duhovnicul la care mergeam plecase din tara. Mai mult,cu cateva zile inainte, doctorita cu care urma sa nasc ma anuntase ca nu va fi in tara in perioada cand voi naste si ma sfatuise sa imi caut un alt doctor. Si asta se intampla cu vreo trei luni inainte sa nasc.Eram disperata pentru ca la o sarcina asa inaintata nu prea te mai baga nimeni in seama daca nu ai fost de la bun inceput la acelasi doctor. Asa ca vestea ca nu mai aveam duhovnic a picat ca un traznet. Ramasesem si fara doctor de suflete.
    Confirmarea despre puterea Sfantului Nectarie a venit asadar intr-un moment de mare deznadejde si am considerat-o ca pe un semn bun. Asa a si fost. A randuit Bunul Dumnezeu sa ajung la un alt duhovnic care mi-a si recomandat de altfel doctorul cu care am nascut.
    In ziua cand am plecat la spital nu dadeam nici un semn ca voi naste. Doctorul ma chemase la un ultim control si ma sfatuise sa imi iau si bagajul pentru spital pentru orice eventualitate. Nu stiu daca chiar imi venise sorocul sau doctorul nu mai vroia sa astepte pentru ca a doua zi era sambata, cert este ca mi-a provocat nastrea. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca din momentul internarii (in jur de 10.30) si pana seara in jurul orelor 18.00 nu am simtit nicio durere si nici o contractie desi moasa care ma controla frecvent imi spunea ca am contractii suficiente. Abia la ora aceea am cerut anestezie epidurala, desi durerile erau suportabile. Am nascut la 20.30 in mai putin de cinci minute.Baietelul meu a primit nota 7 pentru ca nu a tipat.Doctorul mi-a spus ca era din cauza dozei prea mare de anestezic pe care o primisem si care trecuse si in sangele lui, fiind aproape adormit.Insa doctorul a fugit(literalmente) cu el la incubator si cu siguranta l-au ocrotit Sfanta Fecioara Maria si Sfantul Nectarie pentru ca nu a mai avut nicio alta problema.
    Ii multumesc inca o data Sfantului Nectarie!
    Doamne ajuta!
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena spunea..

    De curand cineva din familie a primit in dar cartea cu minunile Sf Nectarie. Eu am inceput sa o citesc.
    Mi s-a parut senzational ceea ce era scris acolo si am fost cuprinsa de o bucurie si o impacare sufletesca fara seaman. In cea de-a doua zi eram mahnita ca nu ajunsesem sa cumpar Acatistul Sfantului Nectarie.
    Fiul meu cel mic , de 4 anisori, m-a rugat sa-l las sa o rasfoiasca si cu manutele lui mici a incercat sa deschida cartea grea. O prima minune a fost ca el a deschis pentru mine cartea exact la Acatistul Sf Nectarie de la Sf Cartii. Nu va inchipuiti de bucurie imensa a fost pentru mine. Am considerat-o un semn din partea Sfantului. Pe masura ce citeam si reciteam cartea am devenit din ce in ce mai confidenta in puterile Sfantului si in minunile pe care le poate savarsi in viata mea. Din acel moment am inceput sa-l simt pe Sfant alaturi de mine. Problemele mele sunt de ordin sufletesc si emotional si am inceput, dupa multa vreme, sa imi simt sufletul mai usor si sa intrevad solutii in situatii pe care le consideram fara rezolvare. La scurt timp am avut si o indigestie care nu trecea cu nici un fel de pastila. Partenerul meu de viata fusese la manastirea Radu Voda si luase Paraclisul si untdelemn de la candela Sf Nectarie. Am inceput sa citesc Paraclisul si in momentul in care am terminat ultima fraza toata starea de rau pe care o avusesem 2 zile consecutive a disparut brusc. CUM SA NU O CONSIDER MINUNE?
    In familie am o persoana in varsta care sufera de multe boli, dar cea ca o chinuie cel mai tare este reumatismul si mana rupta recent. Dupa ce a citit Paraclisul a putut sa se miste. Apoi s-a uns cu untdelemn de la Sfantul si a putut sa doarma (dupa ce timp de 4 luni avusese insomnie si dureri care nu o lasau sa se odihneasca deloc), mai mult a dormit pe mana care fusese rupta si pe care nu putea sa se sprijine deloc. OARE ASTA NU ESTE O MINUNE?
    Acum am incredere ca orice problema care ar interveni in viata mea o pot rezolva cu ajutorul Sfantului si a Maicii Domnului. Si vreau ca cei care citesc si marturia mea, sa ajunga sa simta ajutorul pe care eu l-am simtit. Cred cu toata taria in minunile care se pot intampla in viata noastra si ca nu trebuie sa experimentam intamplari grave ca sa ajungem sa il cunoastem pe Sfantul Nectarie si ajutorul neconditionat pe care ni-l ofera. Trebuie doar sa avem inima si sufletul deschise, sa ne rugam si sa cerem ajutorul.
    Cu credinta in suflet ii multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat mie si celor din jur. Doamne Ajuta! ELENA

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena spunea
    De curand cineva din familie a primit in dar cartea cu minunile Sf Nectarie. Eu am inceput sa o citesc.
    Mi s-a parut senzational ceea ce era scris acolo si am fost cuprinsa de o bucurie si o impacare sufletesca fara seaman. In cea de-a doua zi eram mahnita ca nu ajunsesem sa cumpar Acatistul Sfantului Nectarie.
    Fiul meu cel mic , de 4 anisori, m-a rugat sa-l las sa o rasfoiasca si cu manutele lui mici a incercat sa deschida cartea grea. O prima minune a fost ca el a deschis pentru mine cartea exact la Acatistul Sf Nectarie de la Sf Cartii. Nu va inchipuiti de bucurie imensa a fost pentru mine. Am considerat-o un semn din partea Sfantului. Pe masura ce citeam si reciteam cartea am devenit din ce in ce mai confidenta in puterile Sfantului si in minunile pe care le poate savarsi in viata mea. Din acel moment am inceput sa-l simt pe Sfant alaturi de mine. Problemele mele sunt de ordin sufletesc si emotional si am inceput, dupa multa vreme, sa imi simt sufletul mai usor si sa intrevad solutii in situatii pe care le consideram fara rezolvare. La scurt timp am avut si o indigestie care nu trecea cu nici un fel de pastila. Partenerul meu de viata fusese la manastirea Radu Voda si luase Paraclisul si untdelemn de la candela Sf Nectarie. Am inceput sa citesc Paraclisul si in momentul in care am terminat ultima fraza toata starea de rau pe care o avusesem 2 zile consecutive a disparut brusc. CUM SA NU O CONSIDER MINUNE?
    In familie am o persoana in varsta care sufera de multe boli, dar cea ca o chinuie cel mai tare este reumatismul si mana rupta recent. Dupa ce a citit Paraclisul a putut sa se miste. Apoi s-a uns cu untdelemn de la Sfantul si a putut sa doarma (dupa ce timp de 4 luni avusese insomnie si dureri care nu o lasau sa se odihneasca deloc), mai mult a dormit pe mana care fusese rupta si pe care nu putea sa se sprijine deloc. OARE ASTA NU ESTE O MINUNE?
    Acum am incredere ca orice problema care ar interveni in viata mea o pot rezolva cu ajutorul Sfantului si a Maicii Domnului. Si vreau ca cei care citesc si marturia mea, sa ajunga sa simta ajutorul pe care eu l-am simtit. Cred cu toata taria in minunile care se pot intampla in viata noastra si ca nu trebuie sa experimentam intamplari grave ca sa ajungem sa il cunoastem pe Sfantul Nectarie si ajutorul neconditionat pe care ni-l ofera. Trebuie doar sa avem inima si sufletul deschise, sa ne rugam si sa cerem ajutorul.
    Cu credinta in suflet ii multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat mie si celor din jur . Doamne Ajuta! ELENA

    RăspundețiȘtergere
  7. Ii multumesc din suflet SF. NECTARIE.MAICI DOMNULUI GRABNICA AJUTATOARE.DOMNULUI DUMNEZEULUI SI MANTUITORULUI IISUS HRISTOS.ACUM 3 SAPTAMANI M-AM OPERAT SI MADUREA MANA CU TOT CU COASTE FOARTE TARE, IAR IN URECHEA DREAPTA VROIA SA-MI IASA CEVA SI MADUREA FOARTE TARE. L-AM RUGAT PE SF, NECTARIE PE MAICA DOMNULUI SI PA DOMNUL NOSTRU HRISTOS M-AM UNS CU MIR SI AM CITIT ACATISTELE SI-N 2 ZILE NU-AM MAI AVUT NIMIC. IMI PARE RAU CA NU-AM AUZI DE SF. NECTARIE INAINTE DE OPERATIE PENTRU CA SUNT CONVINSA CA NU ASI MAI FI TRECUT PRIN ASTA. ACUM ASTEPT REZULTATELE LA ANALIZA SI L-AM RUGAT PE SF. NECTARIE SA FACA O MINUNE SI PENTRU MINE SA-MI IASA REZULTATUL BINE. RUGATI-VA SI CREDETI IN EL SI SIGUR VA AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe noi ne-a ajutat destul de mult Sfantul Nectarie, cu toate ca tot timpul gresim, tot timpul suntem rai si rautaciosi. Insa el ne iarta si pune asupra noastra numai lucruri bune. La inceput m-am rugat Sfantului sa ma invete sa ma rog. Sa imi dea rabdare , linistea necesara, sa ma pot ruga. Si a facut-o, din fericire. Apoi l-am rugat sa il ajute pe tatal meu, si ajutorul nu a intarziat sa apara. L-am rugat de asemenea sa il ajute pe sotul meu cu locul de munca, iar aseara sotul mi-a spus ca sunt sperante mari sa-si pastreze in continuare locul de munca. De fiecare data ne-a ajutat, cu toate ca de foarte multe ori ne incalcam promisiunile, si de a doua zi o luam de la capat cu rautati, cu invidie, cu cuvinte taioase.
    Multumim Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul dat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scrisoare catre Sf. Nectarie
    Din viata sfantului am aflat ca sfantul, cand era mic si muncea din greu sa-si intretina familia, i-a scris Domnului nostru Iisus Christos, Cel care îi aparuse in vis, spunandu-i ca saracia si foamea intuneca frumusetea copilariei sale. Scrisoarea a incaput pe mana unui negustor bogat, care, citind-o, a fost induiosat si i-a trimis copilului cele cerute in scrisoare. Asa a rasplatit Domnul un suflet curat.
    Si eu acum iti scriu, Sf. Nectarie sa te rogi Domnului Dumnezeu pentru mine si pentru toti oamenii si sa ma ierti pe mine, pacatoasa, ca nu am vorbit pana acum despre tine, desi am promis. Am aflat despre tine de la o colega care mi-a dat cartea ta, sa o citesc; apoi am cumparat acatistul pe care l-am citit o perioada, dupa crae am uitat de tine; acum cand m/am imbolnavit, am cautat pe Net tot felul de tratamente naturiste, apoi am cautat " vindecari prin credinta" si imediat mi/au aparut in fata " minunile Sf. Nectarie"; asa am aflat ca exista in Romania cateva manastiri care au moaste ale Sf. Nectarie, printre care si Manastirea Radu/Voda din Bucuresti, la care sper sa ajung, cu ajutorul tau, Sf. Nectarie.
    O buna perioada n/am scris pt ca imi ziceam ca dupa ce ma voi vindeca voi scrie, dar am gresit. Tu faci minuni mereu. Chiar daca avem impresia ca nu ne vindecam, tu lucrezi. Una dintre minuni s/a petrecut imediat ce am citit despre vindecarile date cu ajutorul tau, pentru ca de pe un asemenea site am aflat ca o doamna din Braila avea ulei sfintit de la moastele tale, numai ca postarea era facuta cu un cateva luni in urma. nu mi-am pierdut speranta si i-am scris sa ma ajute, ceea ce s-a intamplat. Doamna respectiva mi-a trimis ulei sfintit, cu care ma ung aproape in fiecare zi; am primit si o iconita cu tine pe care o port cu mine.
    "Minunat este Domnul intru sfintii Sai"

    RăspundețiȘtergere
  10. sfantul nectarie face necontenit minuni !! multumesc sfinte nectarie ca ne-ai ascultat rugaciunile!
    tatal meu a avut cancer acum 6 ani, acum 2 ani i-a recidivat tumoarea. datorita rugaciunilor bunului sfant nectarie si al maicii domnului, s-a redresat! acum si-a facut analizele si este bine!! poate sa stea linistit la serviciu si noi toti ne putem continua viata cu mai multa speranta!

    aveti incredere in sfantul nectarie, rugati-va cu credinta si nu va lasa! multumim sfantului nectarie, maicutei domnului si domnului nostru iisus hristos pt toate binefacerile primite!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am aflat de Sfantul Nectarie intamplator,in urma cu cateva luni de zile,de pe internet.Am fost foarte impresionata de tot ce am citit,de minunile savarsite de Sfintia Sa si de faptul ca cei care se rugau Lui primeau semne.Am facut rost de Acatistul Sfantului Nectarie de pe internet si am inceput sa-l citesc 40 de zile,ca sa ne binecuvanteze cu un bebelus sanatos(eu aveam ceva probleme ginecologice si nu reuseam sa facem un copil de aproape 2 ani),deasemenea ma rugam pentru toti ai casei si pentru nasa mea,care pierduse in urma cu ceva ani o sarcina la 6 luni si nu reusea sa mai ramana insarcinata.Am incercat sa citesc aproape toate minunile,ma fascinau si ma intareau in credinta.Am reusit sa ne ducem si la Manastirea Sfantului Nectarie din Bucuresti,ca sa ne rugam Lui si ca sa luam Mir de la Moastele Sfintiei Sale.E bine inainte sa te duci la manastire sau inainte sa te rogi Lui,sa te spovedesti ca sa fii cu sufletul curat si nu incarcat cu pacate.Ma dadeam cu Mir pe burta si faceam de 3 ori semnul crucii si in unele zile simteam o arsura in locul unde ma dadeam cu Mir.Din pacate in acea perioada am ramas fara serviciu.Ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute sa-mi gasesc serviciu sau sa raman insarcinta atunci cand va dori Dumnezeu,cand va crede ca e de cuviinta.De cand am inceput sa ma rog asteptam un semn,ceva de la Sfantul Nectarie,ca sa vad daca mi-a auzit ruga si ma gandeam ca eram prea nerabdatoare,neinsemnata si necredincioasa ca sa primesc vreun semn.Dar,intr-o seara,cand am dat sa iau acatistul(in acatist aveam iconita Sfantului Mina si iconita Maicutei Domnului de la Manastirea Ghighiu)sa ma rog,mi-a cazut din mana,s-au rasfirat pe jos si un mic paianjen a iesit din acatist.Eu,atunci mai in gluma mai in serios am zis:"In 3 zile,3 saptamani,3 luni,3 ani voi primi o veste" si asa s-a si intamplat spre uimirea mea.La 3 zile am aflat ca nasa mea a ramas insarcinata,la 3 saptamani am aflat ca eu am ramas insarcinata,dupa ce am bagat dosarul de somaj.Nu-mi venea sa cred!Sunt foarte bucuroasa si am vrut sa impartasesc tuturor minunile savarsite de Sfantul Nectarie,Sfantul Mina.Trebuie doar sa crede-ti si sa va rugati!Stiti vorba aceea :"Credinta ta te-a mantuit!"Acum ma dau in continuare cu Mir pe burta pentru a avea un bebelus sanatos si ma rog si ii multumesc mereu Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru tot ce-a facut pentru noi.Tie iti multumim Sfinte Nectarie si Sfinte Mina si sa de-a Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fiti alaturi de noi pana la sfarsitul zilelor noastre.Doamne ajuta!Aliluia!

    RăspundețiȘtergere
  12. vreau sa spun ca Sf Nectarie si Maica Domnului m au ajutat in diverse probleme prima data cand m am rugat sa mi gasesc un baiat pentru a mi intemeia o famile acum cand am descoperit pe Sf Nectarie si Maica Domnului ma rog sa mi ajute sa mi gasesc un loc de munka am gasit 2 ore sa fac curat si ma rog cu bucurie sa mi mai scoata si altceva ca in spania e foarte greu daca nu ai banuti ma rog sa ma ierte daca am fost necredincioasa si ma rog pentru a l ajuta si pe fratele meu pe mama si sora mea ca au diverse necazuri sa ne rugam in pace ca este saptamana mare si sa nu cautam sa ne indepartam de la calea cea dreapta sunt foarte bucuroasa ca mi am indelpinit dorinta si visul de a ajunge la Manastirea radu voda din bucuresti pentru a ma ruga si a mi face randuielile de enorias multumesc tuturor sfintilor si Maicii Domnului di lui Isus si lui Dumnezeu si duhului sfant care impreuna alcatuiesc Sfanta Treime paste fericit si sa ne auzim cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc lui Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria si Sfantului Nectarie ca imi da posibilitatea sa scriu despre Sfantul Nectarie, pe care il venerez.
    Iti multumesc Sfinte Nectarie ca ai aparut in viata si familia mea dar mai ales in inima mea.
    Acatistul Sf. Nectarie l-am primit fara sa stiu prea multe de el citind am aflat ca ajuta si sa-ti afli serviciu. Pe fiul meu tocmai pleca la scoala,in alta localitate si isi dorea sa si munceasca, l-am indemnat sa ia la el Acatistul si sa creada in ajutor, care a venit si nu oriunde. Deoarece tata fiind bolnav si intr-o zi cand am fost la el nu a vorbit aproape de loc, eram ravasita motiv pt care cand am sosit acasa dupa ce m-am ruagat,am luat o hartie pe care am scris ca ma angajez sa dau la cunostinte,mai multe carti cu viata Sf. Nectarie daca se face bine, tata. Lucru care l-am si facut. Dupa doua luni tata a fost dus la spital si a murit dupa cateva zile(infarct), dar nu oricum, eu cred ca l-a condus Sf. Nectarie. Chiar acea zi am incheiat 40 zile de acatist, dimineata sora mea a dus pe cineva la tata sa-i citeasca un acatist care doreste, si minune i-a citit exact acatistul Sf.Nectarie, cand am mers la mama acasa sa-i dam vestea tragica, minune ea citea acatistul Sf.Nectarie cu o lumanare aprinsa pe masa.Durerea e imensa, sunt si acum ravasita dar am mangaierea ca Sfantul Nectarie l-a ajutat pe tata si sa se spovedeasca inainte cu cca o saptamana cand era fara foarte mari pr.de sanatate, si il facusem cu ulei de la Manastirea Radu Voda cu doua zile inainte de a ne parasi.Il rog pe Sfantul Nectarie sa-l ajute pe tata si in patria cereasca,sa ma ajute si de acum inainte si pe mine si pe toti care il roaga, iar Maica Domnului sa mijloceasca rugaciunile noastre, desi suntem pacatosi.

    RăspundețiȘtergere
  14. BUna ziua,vreau sa-i multumesc Sf Necatrie pentru tot ceea ce face el in viata mea si sa ma ierte ca aceste minuni le scriu cu o intarziere destul de mare.Sf Necatrie a fost prezent in viata mea mereu de cand eu l-am cunoscut prin ajutoare mai mici sau mai mari desi eu sunt atat de pacatoasa vad ca nu ma lasa….Imi doream nespus de mult un pic de ulei din candela dansului,o rugam mereu pe mama poate reuseste de prin pelerinajele ei sa-mi aduca un pic de ulei dar de fiecare data nu se putea..acum cateva luni am vrut sa-i ms acestu drag sf pentru tot ce a facut in viata mea si m-am gandit sa-i dau in dar o icoana cu Maicuta Domnului pictata de mine..mi-a fost greu sa gasesc o biserica cu hramul dansului in brasov,,dar in final am gasit o capeluta la spitalul de oncologie unde parintele de acolo mi-a dat voie sa dau iconita,,am participat la sf maslu oficiat in spital unde erau doar bolnavi de cancer,,Doamne atat de multa durere si suferinta,,e greu de descris..si noi nenorocitii,ne dorim atat de multe iar cei bolnavi un gram de speranta si sanantate..dupa ce am stat la slujba,parintele m-a dus la capela si m-a lasat sa ma rog…i-am oferit Sf iconita,m-am rugat si pana sa vina parintele am vazut pe masuta niste cutiute cu icoana sf Necatrie si ceva scris in greaca,unde erau 2 sticlute mici…una cu apa sfintita si una cu ulei..cand a venit parintele l-am intrebat ce este acolo si mi-a spus ca este apa sfintita si ulei sfintit de la egina si mi l-ea facut cadou,,,AM RAMAS UIMITA,M-A BUSIT PLANSUL…SFANTUL MI-A FACUT CADOU CEEA CE EU IMI DOREAM DE ATATA TIMP…eu imi doream ului de la candela dumnealui de prin romania,nici nu visam sa am ulei sde la el de acasa…Multumesc Sfinte drag al sufletului meu…Alta data am fost bolnava,am ajuns la spital si mi-a fost foarte frica sa nu am ceva,,cu ajutorul Lui si a Maicii Domnului,a Sf Fanurie analizele mi-au iesit perfect,mama s-a inbolnavit,din nou m-am speriat f tare dar Sf Nectarel ne-a ajutat si nu a fost nimic grav iar cea mai mare minune pe care a facut-o in viata mea este faptul ca mi-a ascultat rugaciunea,,de 5 ani traiesc necununata din diverse motive,socrii mei fiind in italia si de mult ne chinuim sa facem nunta dar apar tot felul de discutii,,in august cand au fost acasa am vb despre acest subiect si ne-au spus ca nu e momentul ca ei vor sa se retraga la anul si nu este un moment potrivit,,,mereu motive DAR s-a intamplat ca cumnata mea a ramas gravida si la anul boteaza copilul si celalat an fac nunta si asa a sunat socrul meu ca vrem nu vrem la anul sa ne cununam…Sf Necatrie m-a ajutat si m-i s-a indeplinit dorinta,multumesc Sf Nectarie…
    Acum sunt trista,mamei mele i-a iesit sub san ca un fel de iritatie de cateva zile,este o pata rosie xcu niste bubite,m-am documentat pe internet si am vazut ca poate fii si o forma de cancer,,joi va merge la medic,,,imi este o frica crancena,plang continuu si ma gandesc la ce-i mai rau…eu pe ea o am,este sprijinul meu(sora mea a murit acum 7 ani)iar tata este si el batran..Ma rog sf Necatrie sa nu fie nimic grav,ma inspaimanta foarte tare ideea ca poate ar fi ceva….si daca ar fi merit din plin ceea ce m-i se intampla dar cer indurare de la Bunul Dumnezeu si Sf Nectarel… Doamne ajuta si iarta-ma

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut Divinul din voi! o prietena m-a sunat azi 7 ianuarie la ora 7 seara ca se simte foarte rau si nu poate sa se roage , asa ca m-a rugat sa o fac eu pt ea. Fara nici o ezitare am luat acatistul Sf Nectarie si m-am rugat , tineam si icoana in mana, pe la 8 seara in concluzie dupa o ora am primit msj de la prietena mea ca e mai bine .mentionez ca starile ei erau pe baza psihica si destul de grave. Multumesc Sf Nectarie si Maicutei Sfinte siDomnului nostru Isus Hristos sa ne miluiasca pe toti Amin!

    RăspundețiȘtergere
  16. vreau si eu sa multumesc sf Nectarie pt ajutorul [pe care l-am avut rugandu-ma la el .Fiul meu si-a luat bacul in timp ce atatia copii care invatau si mai bine ca el nu l-au luat si a intrat la facultate unde si-a dorit . Multumesc din suflet sfantucule drag.

    RăspundețiȘtergere
  17. ce frumos l-ai numit, Simona, "sfantuc"...

    Si noua ne e tare drag Sf. Nectarie, a facut multe minuni in viata mea si a familiei mele... Incep prin a spune ca Sf. Nectarie m-a chemat de multe ori cu multa blandete si rabdare pana cand sufletul meu impietrit i-a auzit chemarea... la Radu Voda am gasit har de la D-zeu prin Sfantucul nostru drag, am gasit un parinte duhovnic ale carui intelepte indrumari imi sunt calauza si, mai mult decat atat, de fiecare data cand ajung acolo il simt viu pe Sf. Nectarie... Insa ceea ce vreau sa relatez este modul minunat in care mi-a vindecat fetita inca din pantece... eram insarcinata cu cel de-al doilea copil si, pe la 7 luni se vedea langa ochiul stang, inspre nasuc, o punga de lichid... canalul lacrimal era infundat. Toti medicii au incercat sa ma incurajeze ca se poate opera in primul an de viata si ca pana atunci trebuie o ingrijire speciala la acel ochisor... eram tare necajiti, mai ales ca aceasta sarcina venise ca un dar special si neasteptat din partea Sf. Ioachim si Ana si eram bucurosi ca am reusit sa o duc pe picioare spre deosebire de prima sarcina cand am stat 4 luni jumate in pat... Si am alergat la Sfantul meu drag, am imbratisat racla plangand si am simtit cum ma linistesc dintr-o data. Am stiut ca totul este bine... si asa a fost! La urmatoarea ecografie totul era normal... Multumesc, Sfinte drag Nectarie pentru ocrotirea pe care o arati mereu asupra familiei noastre, multumim pentru toate binecuvantarile pe care le primim de la Domnul prin tine si iti multumesc ca ai atata dragoste fata de noi toti... Multumesc Domnului pentru toti Sfintii Lui si ca ne-a binecuvantat atat de mult sa traim intr-un oras in care oricand dorim putem alerga sa atingem sfinte moaste si sa ne umplem de har de sus... Doamne ajuta, Ionela Avram, Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  18. Si eu am a-i aduce multe multumiri Sfantului Nectarie... pentru multele binecuvantari pe care le-a revarsat asupra noastra de cand am calcat prima data pragul Manastirii Radu Voda... relatez pe scurt ultima minune facuta cu fetita noastra, Alexandra: la ecografia de 7 luni s-a descoperit un canal lacrimal infundat fapt ce a dus la o cumulare de lichid langa ochisorul stang, inspre nasuc… am fost tare necajiti si am alergat la sfantul nostru drag… am imbratisat racla plangand si am simtit cum ma cuprinde linistea… am stiut ca totul este bine. Si asa a fost: la urmatoarea ecografie totul era normal, ca si cand nu ar fi existat nici o problema… insa dovada ramane pe dvd-ul de la echo… Multumesc Sfinte drag Nectarie pentru tot ajutorul si toata bunatatea pe care o reversi asupra noastra… si asta ma face sa ma gandesc daca Sfintii sunt atat de saritori si mangaietori atunci Tatal nostru, care a ingaduit sa primim ajutor de la Sfinti, cat de mult ne iubeste si cate ne iarta… Multumesc, Doamne pentru Sfintii Tai! Amin

    RăspundețiȘtergere
  19. De la o prietena am aflat si eu despre Sfantul Nectarie. A aparut in viata mea cand eram disperata in cautarea unui loc de munca.am citit intai minunile care m-au cutremurat pana la lacrimi de cele mai multe ori si pe urma am inceput sa citesc acatistul zi de zi cu credinta foarte mare ca se va intampla in viata mea o minune.Si asa a si fost.la 25de zile dupa ce am citit in fiecare zi am primit un telefon exact dupa ce m-am ridicat din genunchi de la rugaciune.peste 4 zile trebuia sa plec in strainatate la munca pt 2luni.acolo a fost foarte bine.Am promis ca public si nu am facut asa,iar acum ma confrunt cu o alta problema in viata mea.si apelez din nou la ajutorul SFANTULUI NECTARIE.Sa ma ierte,ca doar acum am scris despre ajutorul lui si sa ma ajute sa scap de aceasata durere sufleteasca in care ma aflu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am promis ca voi marturisi ajutorul minunat cu care Sf. Nectarie ne inconjoara, pe mine si familia mea, in fiecare clipa a vietii noastre si ma straduiesc sa imi tin promisiunea, desi am mai incercat de cateva ori si nu mi s-au postat comentariile…Marturisesc ca ma simt coplesita si atat de nevrednica… sunt multe, multe momentele in care am simtit ajutorul aproape fizic al Sfantului nostru drag. Marturisesc ca el a fost cel care ne-a chemat si care ne-a adus aproape de el, de biserica, de viata in Hristos… si de cand am raspuns chemarii, mai de voie, mai de nevoie, ca magarusul (trupul si mintea mea de om) ma tragea in lume, mi-a ajutat sa gasesc un parinte duhovnic chiar in biserica lui care mi-a spus: pune ordine in viata ta, spovedeste-te, impartaseste-te si sa vezi ce bine o sa va fie… si asa a fost. Au fost si sunt si ispite, unele tare greu de dus, insa stiu, simt ca nu mai sunt singura in luptele mele… Domnul bun ma mangaie si imi da curaj, prin ajutorul Maicii Sale, al Sfantului meu drag si a tuturor Sfintilor… Cu atata dragoste si grija simt ca ne inconjoara Sfantul Nectarie, il simt ca pe-un parinte drag care imi mangaie sufletul si sta langa mine doar, doar ii voi cere ajutorul… este aproape incredibil ceea ce traiesc… Ma voi rezuma la a spune doar doua minuni: prima s-a intamplat in timpul celei de-a doua sarcini, cand la ecograf s-a vazut ca puiutul nostru avea un canal lacrimal infundat, se vedea clar acumularea de lichid de langa ochisorul stang… medicii imi spuneau ca se rezolva dupa nastere, ca se poate da drumul prin masaj special sau prin interventie chirurgicala. Eu am alergat la Sfantul meu drag si i-am spus durerea si am primit, ca de fiecare data cand merg la el, pace si bucurie si sentimental ca totul va fi bine… si asa a fost, la urmatoarea ecografie totul era perfect!!! Iar a doua mare minune tocmai o traiesc… am depus si noi actele pt Prima casa, am semnat antecontractul pe 9 Nov, de Sfantul Nectarie iar astazi am primit vestea ca am primit aprobarea finala (in conditiile in care doar la Fondul de garantare stau dosarele mai bine de 3 saptamani noua ne-a ajutat Sfantul drag sa avem totul rezolvat in 2 saptamani…) Slava Domnului pentru toate, ii multumesc cu lacrimi pentru blandetea si dragostea cu care ne descopera, pas cu pas, ce inseamna sa traiesti cu Dumnezeu si pentru tot ajutorl dat prin Maica Domnului si Sfantul Nectarie si toti Sfintii.
    Doamne ajuta,

    Ionela Avram, Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  21. Mama mea este bolnava de cancer in faza terminala. Se simte foarte rau si nici nu se poate ridica din pat. Am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie sa o ajute sa se faca bine sa mai stea langa noi. Am trimis si o scrisoare la Manastirea Egina din Grecia, poate cu rugaciunile de acolo si cu uleiul sfant sa o ajutam sa se vindece. Singura speranata este la Dumneze, doctorii au renunta la ea demult. Promit ca o sa povestesc tuturor daca se infaptueste aceasta minune si imi cer iertare pentru ca indoiala ma mai incerca...Sa va dea Dumnezeu sanatoarte tuturor si mamaei mele!

    RăspundețiȘtergere