joi, 7 aprilie 2011

O noua editie a cartii "Pitesti. Centru de reeducare studenteasca"



O gasiti la libraria Sophia.

Pret: 18.oo lei
272 pagini

Cu o prefaţă de Pr. Gheorghe Calciu

Ediţia a IV-a, îngrijită de Răzvan Codrescu

Această carte este una a faptelor. Acumularea lor şocantă creează o istorie, una tragică, neînţeleasă şi absurdă. Dar această carte se vrea şi o fenomenologie a spiritului. Lovit fulgerător de concreteţea evenimentelor, duhul cititorului se cabrează într-o încercare de a depăşi contingentul, căci tot ce s-a petrecut în materie, în carne, nu este decît reflexul tîrziu a ceea ce s-a consumat demult în spirit.
Piteştiul, cu tot cortegiul lui de consecinţe, niciodată epuizate – căci această istorie s-a înscris în spiritul umanităţii pentru totdeauna şi nu se va sfîrşi nici cu dispariţia din viaţă a ultimului supravieţuitor al întîmplărilor –, Piteştiul este o Golgotă cu semnificaţii general-umane, un Munte al Măslinilor unde cei care am trecut pe acolo am băut pînă la fund paharul disperării, al abandonării şi al lepădărilor.

Un comentariu:

  1. http://cotidianulortodox.blogspot.com/
    vine cu noutatea data de radiografierea (prin flux rss) rapida a majoritatii informatiilor din blogosfera ortodoxa,va rog sa ma ajutati ..la o selectie adecvata a site-urilor de incredere ,si pe micul chat din cuprinsul paginii de inceput sa veniti cu sugestii…as dori sa marchez permanent pe prima pagina disparitiile, gen gardul de fier ,chiar cu riscul de a o transforma in veritabila pagina de anunturi funerare.
    Este in primul rand o incercare personala de a fi la curent cu ultimele stiri ,astazi cand nu mai am timp sa ma uit la mai mult de doua trei site-uri pe zi .E vorba doar de capetele de afis ,care vor fi link-uri catre site-urile sursa.
    Cred ca raspund unei necesitati obiective.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere