miercuri, 19 ianuarie 2011

Apariţie filmul Demascarea - documentar despre acţiunea inumană care a avut loc la Piteşti între anii 1949-1951!



Avem plăcerea să vă anunţăm că a apărut filmul „Demascarea” (2010, regia: Nicolae Mărgineanu), un documentar de 70 de minute despre istoria recentă a României, mai exact despre lucrurile îngrozitoare care s-au petrecut în închisoarea comunistă – Piteşti (1949-1951). Este un film realizat de către Alin Mureşan - scenarist şi Nicolae Mărgineanu - regizor, cu sprijinul fundaţiei noastre, IICCMER şi Fundaţiei Konrad Adenauer Stiftung. Pe lângă film, DVD-ul conţine un capitol bonus de 7 minute intitulat „Despre iertare” şi cele două trailere oficiale. Toate materialele sunt subtitrate în limbile română, engleză, franceză, germană şi spaniolă. DVD-ul este disponibil spre vânzare şi distribuţie prin Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca la preţul de doar 10 RON. Vom reveni cu detalii despre lansările şi evenimentele legate de film atunci când vor fi disponibile!


Tortură, blasfemie, umilinţă, prăbuşire sufletească, iertare – acesta este drumul pe care au fost împinşi 600 dintre cei mai buni studenţi români în închisoarea Piteşti între 1949 şi 1951. 60 de ani mai târziu, victimele vorbesc despre această acţiune inumană şi despre cum au rezistat... ce (cine) i-a ajutat să reziste...


„Sunt lucruri care nu se pot povesti. Nu că sunt jenante, nu că sunt umilitoare, dar te desfiinţezi ca gândire sufletească, ca om. Aveai impresia că e sfârşitul vieţii, al pământului!” – Gheorghe Stănică, victimă a torturilor.



„Şi întrebarea a fost veşnică: Mai crezi în Dumnezeu? Pentru că acest Dumnezeu era pentru ei opreliştea care nu ne lăsa pe noi să ne transformăm” – Nicolae Purcărea, victimă a torturilor.



Mai multe detalii, inclusiv trailerele filmului, sunt disponibile pe www.fundatiaarsenieboca.ro şi www.fenomenulpitesti.ro.



Adresa Fundatiei Arsenie Boca: Str. Barbu Delavrancea Nr. 3, Et. 1, Ap. 2

Interfon 2, Sector 1, Bucureşti

Telefon: 021.223.24.96; 0724.029.150


Web: www.fundatiaarsenieboca.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu