joi, 23 octombrie 2014
De ce nu o să votez?
Ateul Remus Cernea a manipulat opinia publică, lăsând să se înțeleagă că a reușit să obțină scoaterea orei de religie (ca materie obligatorie) din școlile publice din România.
Constat că există un consens extraordinar în rândul oligarhilor care ne conduc, atunci când vine vorba de decizii prin care sunt afectați creștinii ortodocși din România, motiv pentru care mulți ani de aici încolo eu nu o să mai votez.
În mass-media se aude din nou strident melodia: „trebuie să votezi răul cel mai mic!” (compusă de „compozitorul” evreu austriac Karl R. Popper și difuzată în mentalul colectiv românesc de intelighenția ante și post-decembristă, care activează sub stindardul „societății deschise”)
Așa se face că românul este condamnat să aibă ca reper permanent răul, deși știe că din punct de vedere spiritual răul nu are existență în sine. El este doar absența binelui.
Ți se inoculează ideea că este imoral să nu votezi. Totuși, într-o democrație reală votul este un drept, nu o obligație. Nu este imoral, în schimb, -potrivit aceleiași logici- să ai ca reper al vieții cele 10 porunci evanghelice, dar să alegi persoane cunoscute public drept profund imorale: moștenitori ai vechii nomenclaturi, plagiatori, dame de companie sexualo-politică, afaceriști oneroși, militanți ai grupurilor minorităților sexuale ș.a.m.d.
La aceasta se adaugă amănuntul deloc neglijabil că în România președinții ajung în funcție- stau sau cad- cu sprijinul securității. Se desfășoară o cacealma în care ne prefacem că. O nouă filosofie a lui als ob, „ca și cum...” Ca și cum instituția votului ar mai conta. Ca și cum în România instituțiile ar fi, într-adevăr, independente. Ca și cum ar exista o legătură reală între reprezentanți și reprezentați. Ca și cum, pentru români, votul ar fi un act rațional, nu unul emotivist. Ca și cum în România ar fi mai importante proiectele politice, nu oamenii care chipurile le susțin. Ca și cum în România ar fi murit arhetipul tătucului priceput la toate și veghetor deasupra tuturor. Ca și cum în România nu ar mai funcționa clișee cum ar fi cel despre eroul civilizator, „neamțul” care o să facă el ordine în sfera politicii și în habitusurile noastre balcanice.
În fapt, România este la cheremul securiștilor și oligarhilor care ne conduc. Asistăm la diverse lupte în care, vorba lui Raskolnikov, o lighioană înghite o altă lighioană.
Cât despre Remus Cernea, a câștigat o bătălie insignifiantă, nu războiul. Ierarhii BOR-ului, asociațiile creștine, profesorii de religie, cei ce activează în blogosfera ortodoxă vor avea un cuvânt de spus.
Pentru a înțelege regulile jocului - în interiorul căruia din păcate ne aflăm- vă recomand din nou Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE. Citiți și textul lui Marius Ianuș.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Votul este un drept câștigat și face parte din mecanismul democratic. Cât timp există acest sistem în forma pe care o cunoaștem, votul este INDISPENSABIL. A nu vota înseamnă a lăsa pe alții să decidă. Nu înseamnă că alții nu s-ar duce la vot. Cei cu nostalgii comuniste, protestanții și alte categorii, vor merge oricum la vot. Puțin le pasă politicienilor de stânga că unii dintre ortodocși nu merg la vot. Sunt avantajați mai mult în felul acesta. Nu știu dacă conștientizați importanța votului. Pot exista și fraude dar nu atât de mari ca să știm dinainte rezultatul alegerilor...
RăspundețiȘtergereAveti dreptate. Un om lucid nu voteaza. Daca s-ar vota doar intre ei nu ar mai avea nici o legitimitate si din aceasta cauza se insista cu mersul la vot.
RăspundețiȘtergereProblema este ca ... prin lipsa votului nu se obtine nimic. Doar se usureaza mai mult calea catre cei care nu ar trebui sa fie la conducerea tarii. Pentru ca nu votam noi, dar voteaza altii.
RăspundețiȘtergereN-am votat de doua ori: o data demult, la europarlamentare si o data la alegerile locale, pentru primar. De ambele dati am regretat ca n-am fost: la prima a ajuns europarlamentar Gigi Becali (am avut un soc!), la a doua a iesit primar din nou aceeasi persoana care, in opinia mea, a facut mult rau orasului. Probabil ca si altii au gandit ca mine si s-au saturat sa voteze raul cel mai mic sau au ajuns la o dezamagire atat de mare incat n-au mai vrut.
Sa votam nu e o obligatie, dar e un drept castigat pe care e pacat sa-l lasam deoparte pentru ca viitorul tarii depinde si de fiecare din noi. Asa ca eu o sa merg sa votez raul cel mai mic :) pentru ca am regretat in trecut cand n-am fost. Nu mai am televizor de aproape 1 an, deci n-am idee ce spun unii sau altii care incearca sa manipuleze oamenii, eu o sa fac ce ma indeamna constiinta.
Raul nu e bun, indiferent daca e mic sau mare. Intrebati-va de ce niciodata in democratie nu ai de ales intre mai multe feluri de bine in loc de rele mai mici sau mai mari.
ȘtergereMaria, ai dreptate, in ziua de azi, in pragul apocalipsei, trebuie sa ne smerim si sa alegel raul mai mic; este o naivitate atitudinea celor ce asteapta candidatul ideal ca sa iasa la vot. lumea e aproape sufocata de urgia care vine si daca se intrevede un candidat care ne poate oferi macar o gura de aer in plus, de ce sa il ignoram....e trist dar asta e situatia
ȘtergereSa traiesti Ciprian!
RăspundețiȘtergereTe rog vezi aici si popularizeaza si dumneata:
http://www.culturavietii.ro/2014/10/27/grave-dezinformari-presa-despre-eliminarea-orei-de-religie-din-programa-scolara/
OFF TOPIC IMPORTANT - ULTIMUL ARTICOL
RăspundețiȘtergerehttp://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/10/27/14-intrebari-importante-pentru-14-candidati-la-presedintia-romaniei-radu-iacoboaie-27-octombrie-2014/