marți, 8 martie 2011

Gabriela Ruxandra: Acum Sfântul Nectarie este ocrotitorul familiei mele



Doamne ajută!
Totul a început acum trei ani, când mama mea a făcut cancer la vezica biliară şi a murit fulgerător.Eu am făcut un şoc de suferinţă şi frică. Aveam tendinţa să iau acest coşmar asupra mea, cred că mă simţeam vinovată că nu am putut să o ajut mai mult. Am trăit odată cu ea toată groaza ei şi, la scurt timp după moartea ei, am început să am atacuri de panică. De câteva ori mi-a căzut şi părul pentru că aceste crize erau puternice. Întotdeauna m-au ajutat Dumnezeu şi Sfântul Mina şi părul a crescut singur la loc.
Pe data de 7 noiembrie 2009, cu o zi înainte de ziua mea de nume, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil ( mă cheamă Gabriela), am intrat într-o stare de criză interioară profundă care a ţinut până pe data de 9 noiembrie. Prietena mea mi-a dat să citesc în această zi Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi viaţa Sfântului Mina, pe care eu le-am citit la biserică cu tot viforul din sufletul şi mintea mea, rugându-i pe Sfinţii Arhangheli să vină cu cetele îngerilor şi să-mi îndrume paşii spre un loc unde să mă liniştesc, unde să înceteze această criză puternică de anxietate.
În drum spre casă am coborât la biserica Delea Nouă şi am intrat – fiul meu este botezat acolo- şi atunci am aflat că poartă hramul Bunei Vestiri de la Costel, cel care are grijă de biserică şi care l-a şi chemat urgent pe părintele Constantin (cel care astăzi este duhovnicul meu) pentru că plângeam puternic. Părintele a venit şi pentru prima dată de când îmi amintesc m-am spovedit şi criza a încetat!
După câteva zile am răcit puternic şi simţeam că bronhiile îmi ard, dar totuşi pe data de 11 noiembrie am stat la praznic la Sfântul Mina până la 3 dimineaţa. Acasă, în timpul nopţii, m-am zvârcolit de durere şi arsuri la nivelul plămânilor şi am citit rugăciuni şi m-am dat cu mir de la Sfântul Mina, în formă de cruce, pe piept, moment în care mi-a trecut tot şi am adormit. Menţionez că luam antibiotic, dar ştiu sigur că Sfântul Mina m-a vindecat. Eu l-am rugat pe Sfântul Mina să îmi ia şi patima ţigărilor- fumam mai mult de un pachet pe zi- şi de a doua zi de dimineaţă nu am mai fumat deloc.
La câteva zile după aceasta am găsit la cineva cartea Sfântul Nectarie- Minuni în România. Am citit-o ca hipnotizată şi am plâns tot timpul pentru că minunile sfântului m-au impresionat puternic ( până să văd cartea nici nu ştiam de existenţa Sfântului Nectarie).
Temerea mea cea mare era să nu păţesc şi eu ce a păţit mama mea, iar Sfântul Nectarie este „doctor specialist” în cancer, exact boala de care mă temeam eu.
Am vorbit cu părintele meu duhovnic şi i-am spus că începând din acea zi 40 de zile am să citesc acatistul superb al Sfântului Nectarie, de la sfârşitul cărţii şi rugăciunea către el, la început pentru mine, copilul meu şi prietenul meu, după aceea adăugând încă 10 persoane.
Între timp am aflat de mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti şi am hotărât să merg miercurea la Radu Vdă şi vinerea la Sfântul Mina şi, după putinţă, duminica la Delea Nouă, Buna Vestire, la duhovnicul meu, la slujbă.
În aceste 40 de zile s-au întâmplat multe minuni: mie, că deşi am multe păcate, am primit dezlegare la Împărtăşanie, ceea ce este minune dumnezeiască şi pentru mine sănătate desăvârşită direct de la Mântuitorul! Şi am primit şi o sumă mare de bani dintr-o moştenire tot în această perioadă. Pentru persoanele pentru care mă rugam, prietenei mamei mele, de exemplu, i-a fost întoarsă situaţia de către Sfântul Nectarie- este bolnavă de cancer şi a avut o operaţie de hernie şi de două ori s-a crezut că nu mai scapă cu viaţă-, ea primind şi mir de la sfântul, cu care s-a uns pe rană. Prietena mea a avut tot felul de boli şi dureri violente în diverse părţi ale corpului, chiar îngrijorătoare, vreme de mai multe luni de zile, ea având şi depresie. Analizele au ieşit bune, iar ea citeşte acatistul Sfântului Nectarie în fiecare zi.
Unei alte prietene de-a mea Sfântul Nectarie i-a rezolvat situaţia cu iubitul ei şi problemele de sănătate, ea citind acatistul Sfântului Nectarie aproape în fiecare zi, luându-şi-l ocrotitor. Simt că el îl ajută şi pe copilul meu şi pe celelalte persoane pentru care mă rog în fiecare seară, citind acatistul atât de drag mie.
După cele 40 de zile în care am citit acatistul marelui făcător de minuni şi iubitor de oameni, Sfântul Nectarie, am înţeles că totul a început pe data de 9 noiembrie, ziua prăznuirii lui, în care l-am cunoscut pe duhovnicul meu de astăzi şi am pus început bun mântuirii. Tot după 40 de zile de citit acatistul am hotărât să-l citesc în fiecare zi şi nu m-am oprit până astăzi.
Acum Sfântul Nectarie este ocrotitorul familiei mele, împreună cu Maica Domnului, Sfântul Mina, Sfântul Nicolae şi Sfinţii Arhangheli Mihail Şi Gavril.
Crizele de anxietate mai apar, dar trec aproape imediat pentru că încep să citesc acatistul Sfântului Nectarie, care şi-a făcut loc de cinste în sufletul meu.
Duhovnicul pe care mi l-a dat Sfântul Nectarie este blând şi bun şi m-a salvat de la lucruri îngrozitoare. Minunile lui Dumnezeu mi se întâmplă în fiecare zi. Dumnezeu este miraculos şi bun prin Maica Domnului şi sfinţii săi! (Gabriela Ruxandra)

Un comentariu: