marți, 23 martie 2010

Între Şantiere?- dezbatere internă la Muzeul Ţăranului privind viitorul instituţiei


Iată textul invitaţiei:


"Deschisă pe data de 5 februarie, dezbaterea despre viitorul MNŢR trebuie să continue. De data aceasta este vorba despre o dezbatere internă, un dialog colegial, nonierarhic, cu privire la toate aspectele unei posibile viitoare demontări a expunerii permanente, precum şi ale reconstituirii ei.

Şantierul de consolidare a clădirii muzeului ne găseşte pe mulţi nepregătiţi, cu probleme şi întrebări fără răspuns. Încotro se îndreaptă Muzeul Ţăranului Român? Există o viziune care să-i susţină acţiunile? Ce rol ocupă expunerea permanentă în programul actual şi mai ales cel viitor al muzeului? Dacă expoziţia va fi refăcută, cum, cu ce mijloace şi de către cine? Care sunt problemele pe care o astfel de refacere le ridică şi cum ar putea fi depăşite?

Pentru dezbaterea pe marginea acestor probleme vă propunem constituirea unui atelier de reflecţie antropologică şi muzeologică, informal şi deschis pentru toţi cei preocupaţi de viitorul muzeului. Sunteţi invitaţi să participaţi la o primă întâlnire pe data de 25 martie, la ora 14, în sala de lectură a bibliotecii. Durata întâlnirii: 90 de minute.

Experienţa muzeografică împărtăşită, opiniile de orice fel ar putea contribui în mod direct la găsirea unor soluţii. Tematica discuţiilor viitoare va fi stabilită de comun acord în măsura în care acest lucru va fi considerat util şi necesar.

Au fost de acord cu această dezbatere:
Mihai Gheorghiu, Costion Nicolescu, Maria Mateoniu, Ciprian Voicilă, Mirela Florian, Ruxandra Grigorescu, Lila Passima, Cosmin Manolache, Carmen Mihalache
."

3 comentarii:

  1. Si daca dorim sa participam ne opreste cineva:)? Pentru ca interesul si ideile pot veni din diverse directii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiind o dezbatere interna, numai cu angajatii muzeului, vi s-ar putea reprosa cu nu sunteti angajat la MTZR.
    Dar daca vreti sa veniti, veniti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am asteptat din timp invitatia:). N-am mai apucat sa vin. Poate la urmatoarea.
    Sper ca ati inregistrat-o. Pentru ca vrem sa sti si noi ce si cum.
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere