luni, 22 februarie 2010

Un articol despre mutaţiile care au început să fie resimţite şi la noi




Masonii (re)cuceresc Bruxelles-ul

Gabriela Anghel
( Articol preluat din România liberă, apărut Vineri, 19 Februarie 2010)

Sfera religioasa asfixiaza lucrarile Parlamentului European, considera aparatorii unei Europe laice, decisi sa blocheze actiunile celor ce doresc pastrarea convingerilor religioase in societatea de maine. Si unii francmasoni sustin sa este vremea recastigarii "terenului pierdut".

Potrivit Eu Observer si publicatiei belgiene Le Soir, masoneria franceza estimeaza posibila deschiderea unui birou in Bruxelles ca lobby impotriva cresterii influentei organizatiilor religioase in institutiile europene. Prima sarcina a acestuia va fi "promovarea ideii de cetatean in Europa". In 2008, Marcel Conradt, francmason declarat si asistent parlamentar al deputatei socialiste Veronique De Keyser, denunta "asaltul sectelor si al lobby-urilor religioase asupra Europei" si incita laicii sa apere constructia unei Europe care sa il lase pe Dumnezeu in afara politicii. Obiectivul lor ar fi influentarea muncii legislative a celor care detin puterea decizionala, in special a eurodeputatilor.


Tratatul de la Lisabona garanteaza Bisericilor – pe care le considera "parteneri", nu
"lobby-uri" – un dialog "deschis, transparent si regulat" cu institutiile europene. Iar 80% din legislatia nationala a statelor membre este elaborata la nivel european, arata Conradt. In principiu, fiecare admite dreptul Bisericilor de a milita pentru recunoasterea ideilor lor. Dar laicii considera ca este vorba de un dezechilibru care va duce la un decalaj intre cele doua tabere. Conradt aminteste mereu ca Parlamentul (Buzek), Comisia (Barroso) si Consiliul (Van Rompuy) sunt prezidate de personalitati animate de convingeri religioase. Iar extinderea UE a adus mai multe state unde Biblia valoreaza mai mult decat Voltaire si care s-au alaturat Irlandei si Italiei, state decise sa apere traditiile catolice. Recenta dezbatere privind afisajul insemnelor religioase in cladirile publice reflecta tocmai aceste tensiuni.



Le Soir arata ca presiunile Nuntiaturii Apostolice din Franta asupra parlamentarilor europeni pentru a sustine un om din randul lor in postul de judecator la Curtea Europeana din Strasbourg a incitat laicii sa doreasca "sa recucereasca terenul pierdut". Unele obediente masonice sunt de acord ca este timpul de a intreprinde o munca de influenta in plan european. In trecut, masonii s-au facut auziti pe langa presedintele Comisiei Europene, dar nu neaparat ca o singura voce. Asa ca incearca sa federalizeze diferitele curente de gandire si sa actioneze "la vedere". O adevarata revolutie pentru un numar de obediente masonice obisnuite cu secretul.

Conceptia Luminilor
In Le Soir, Jean Michel Quillardet, care a fost Mare Maestru al Lojii Marelui Orient din Franta, evoca metamorfoza francmasoneriei in Europa. "Trebuie ca obedientele sa faca politica." In 2008, "pentru prima oara, am reusit sa obtinem o intalnire cu presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso. I-am spus ca, alaturi de sursele ei crestine, Europa datoreaza mult filosofiilor greaca, romana, umanismului Renasterii si Luminilor. Am obtinut reprezentarea obedientelor masonice si a asociatiilor aparatorilor laicitatii in cadrul Bepa – biroul care consiliaza presedintele si Comisia in plan politic, unde erau doar curente religioase si spirituale". Europa este influentata de conceptiile anglo-saxone privind raporturile dintre religie si stat si de multiculturalism. Or, arata Quillardet, "trebuie impusa conceptia universala a Luminilor, care consta in trecerea notiunii de cetatean si de cetatean european inaintea celor de evreu, negru, maghrebian, homosexual, heterosexual etc.".

4 comentarii:

  1. Stim ca reusitele politice ale modernitatii tarzii (si nu numai) sunt opera francmasoneriei. Si la noi, din '48 si mai dinainte, acesti ziditori au modelat un neam/ o comunitate. Suntem, Romania-Nationala-Unita, o reusita francmasonica. Acum, ca membru UE, suntem un fragment al marii zidiri francmasonice.
    Insa nu asta e problema, cred eu. Ci Puterea Sfintilor lui Dumnezeu este problema. Se spune ca la sfarsit Puterea sfintilor va scadea.
    Capacitatea de a considera sfintenia ca pe o chemare de capatai... asta este osul tare.
    In rest... Sf. Pavel ne spune ca nu este cum a te desparti de necredinciosi (necredincios= cel caruia nu-i spune nimic/ nu e interesat de inceputul Epistolei catre Efeseni) caci altfel ar insemna sa iesim din aceasta lume (si nu la figurat).
    Ma repet: cred ca problema noastra este incapacitatea de a considera sfintenia ca pe o chemare de capatai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sursele:

    http://euobserver.com/18/29500

    si

    http://archives.lesoir.be/union-europeenne-l-influence-des-religions-jugee_t-20100217-00TE43.html?query=macons&firstHit=0&by=10&sort=datedesc&when=-1&queryor=macons&pos=0&all=609&nav=1

    O.T.P.

    RăspundețiȘtergere
  3. Legatura:
    http://www.ioncoja.ro/2010/02/doi-ani-de-cand-israel-a-cumparat-romania/

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam cum se face treaba: Propunere a politicienilor germani pentru Grecia: Vindeti-va insulele, greci falimentari! Si vindeti si Acropole!

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6990351-propunere-politicienilor-germani-pentru-grecia-vindeti-insulele-greci-falimentari-vindeti-acropole.htm

    Sau si mai interesant:
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-6282197-video-actrita-sarah-silverman-catre-papa-vindeti-vaticanul-hraniti-cei-infometati.htm

    Intrebarea care urmeaza logic este: cui sa-l vanda:)?

    RăspundețiȘtergere